Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Süper Lig'in son sıralarında bulunan ve maddi kriz nedeniyle zor günler geçiren Mersin İdmanyurdu'na el attı. Mersin İdmanyurdu'nda Başkan Ali Kahramanlı, Kocamaz ve oluşacak yeni yönetimin talebi ile geçen hafta verdiği istifasını geri aldı.

15 - 20 gün içinde olağanüstü kongre yapacak olan kulübün yeni yönetiminde Özgür Sanal, Hikmet Kaya, Engin Şahin, Mehmet Can Duman, Murat Çalışkan, Mehmet Işık, Sedat Aydöner, Beşir Acar, Metin Yıldıran, Mahsum Sevimli, Abdi Kurt, Abdi Öztürk, Ahmet Sertaş yer alacak. Yeni yönetim ilk olarak 300'er bin TL kulübe madde destek sağlayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ve yeni yönetime girecek isimlerle birlikte Hilton Oteli'nde basın toplantısı düzenledi.

Kocamaz, buruda yaptığı açıklamada Mersin İdmanyurdu maddi açıdan açmazda olduğuna dikkat çekti. Böyle bir ortamda yıllardır bu kulübe hizmet eden Ali Kahramanlı'nın dayanacak gücüm kalmadı diyerek istifa aşamasına geldiğini ifade eden Kocamaz, "Biz istifa aşamasına gelmesinden üzüldük. Haber yurt dışında aldık. Mersin'de herkes bu işi sorumluluk bilinciyle algılayamayabilir. Ama bu kentin yöneticilerinin kent halkına hizmet etmek için yola çıkanların kayıtsız kalması mümkün değil." dedi.

Herkesin Mersin İdmanyurdu'na destek vermesi gerektiğine dikkat çeken Kocamaz, "Ancak biz bir ileri adım atarak beklediğimiz destekleri gelecek diye beklemeden bugünkü konumda kendimize bir görev addederek ön planda değerli arkadaşlarımızda bir görüşme yaptık. Bizi kırmadılar. Mersin'de iş hayatını sürdüren, ekmeğini Mersin'den kazanan bir gurup arkadaşımızı acilen bu işe destek vermeye davet ettik. Acil katkılarda bulunacaklar bugünkü badireyi bir önce atlatmış olacaklar." şeklinde konuştu.

'KAHRAMANLI HAZİRAN'A KADAR BAŞKAN'

Kahramanlı’nın görev almak istemediğine dikkat çeken Kocamaz, "Dere geçilirken at değiştirilmez dedik. Bu işten yoruldum demesine rağmen hiç olmazsa Haziran'a kadar bu işi götürmesi konusunda kendisinden ricada bulunduk. Bütün arkadaşlarımızı ısrarı üzerine Ali Kahramanlı bu işi kabul etti. Şimdi hızla bir kongre süreci yaşayacağız. 15-20 gün içerisinde. Bu oluşacak yeni yönetim Ali Kahramanlı başkanlığında Haziran'a kadar şu badireli dönemi atlatana kadar görevi sürdürecekler." diye konuştu.

Hedeflerinin Mersin İdmanyurdu'nu içinde bulunduğu konum itibariyle ligde kalabilmesi olduğunu vurgulayan Kocamaz, şöyle devam etti: "Bu badireyi atlatabilmesi. Problemleri tek tek çözmemiz lazım. Haziran'da İnşallah çok daha geniş katılımlarla bir yönetim oluşturulabilir. Arkadaşlarımız acil olarak 300'er bin TL katkı koyacaklar. Acil olarak 8 milyon liraya yakın bir para ihtiyacı söz konusu. Önümüzdeki hafta sonuna kadar ödenmesi lazım. Ama Ocak ayı sonuna kadar yaklaşık 20 milyon lira civarında bir paraya ihtiyaç var."

Kocamaz ekmeğini Mersin'den kazanan herkesin bu takıma destek vermesi gerektiğini söyledi.

'ZOR DÖNEMDE GİTMEK OLMAZDI'

Mersin İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ise 2 ay önce takıma destek verilmesi yönündeki çağrısına kimsenin kulak vermemesi nedeniyle geçen hafta istifa etmek mecburiyetinde kaldığına dikkat çekti. Yıllardır bu kulübe hizmet edenlere bir vefa olması gerektiğini anlatan Kahramanlı, şöyle devam etti: "Ben istifa ettim ancak yönetimdeki arkadaşlarımız bu zor zamanda kulübü bırakmayıp arayışa girdiler. Dün akşam Büyükşehir Belediye Başkanı ve yönetimdeki arkadaşlarımız çağırdı. Sezon sonuna kadar işi götürmemizi istediler. Yorulduğumu, bu işi yapmak istemediğimi, İçerde de olsam dışarda da olsam bu kulübe destek vermeye hazırım dedim. Ama onların isteği üzerine böyle zor bir dönemde bu kulübü terk etmem bana da yakışmaz. Benim vicdanımda elvermez. Başkanın destek vereceğini söylemesi üzerine 'bu görevi seve seve alırız' dedik. İsteğimiz yerde istediğimiz zaman bırakmaya hazırız. Ben bu görevi almak istemiyordum. Sayın Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin ısrarı üzerine ben görevi aldım. Hiç bir zaman zor bir dönemde bırakmadım. Her zaman zoru başaran bir yönetimiz. Biz bunu yine başaracağız. Kim ne derse desin Mersin İdmanyurdu Süper Lig'de kalacaktır."

Salı günü Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın da katıldığı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş dünyası ile yapılan toplantıda Mersin İdmanyurdu'na hiç değinilmemesine tepki gösteren Kahramanlı herkesin bu kulübe sahip çıkması gerektiğini vurguladı.
Kaynak: cha