Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında yarın başkent deplasmanında Osmanlıspor’a konuk olacak.

Süper Lig’de geride kalan hafta, derbi mücadelesinde Galatasaray’ı 2-1 yenerek liderliğini koruyan ve hafta arası Ziraat Türkiye Kupası’nda konuk ettiği Kardemir Karabükspor’u 3-0’lık skorla geçen siyah-beyazlı ekip, rakibi karşısında kazanarak hem galibiyet serisi yakalamayı hem de zirvedeki yerini korumayı hedefliyor.

Beşiktaş, ligde 15 maçta aldığı 11 galibiyet, ikişer beraberlik ve yenilgiyle 35 puan topladı, en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin bir puan önünde liderlik koltuğunda yer aldı.

Güneş ideal 11’ine dönüyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in, Osmanlıspor karşısında ideal 11’iyle sahaya çıkması bekleniyor.

Hafta arası Türkiye Kupası’nda Kardemir Karabükspor’la oynanan maçta sezon başından bu yana fazla forma şansı bulamayan futbolcuları sahaya süren tecrübeli teknik adamın, başkent deplasmanına Galatasaray derbisindeki 11’inden tek değişiklikle çıkmayı planladığı öğrenildi.

Güneş’in, derbide kaleyi koruyan Günay Güvenç’in yerine, sakatlığı geçen ve takımla çalışmalara başlayan Tolga Zengin’e görev vermesi bekleniyor. Kardemir Karabükspor mücadelesinde aldığı darbe nedeniyle kafasına 12 dikiş atılan Cenk Tosun’un durumunun ise iyi olduğu ve başkent kafilesinde yer alabileceği belirtildi.

OSMANLISPOR-BEŞİKTAŞ MAÇI NE ZAMAN?

Osmanlıspor-Beşiktaş maçı 21 Aralık Pazartesi günü Osmanlı Stadı’nda oynanacak. Maçta hakem Alper Ulusoy düdük çalacak.

OSMANLISPOR-BEŞİKTAŞ MAÇI  SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Osmanlıspor-Beşiktaş maçı 21 Aralık Pazartesi günü saat 20:00'deOsmanlı Stadı’nda oynanacak. Maçı LİG TV canlı olarak yayınlayacak.

Beşiktaş'ın muhtemel 11'i


Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Sosa, Olcay Şahan, Gomez.

Beşiktaş’ın kozu Gomez


Beşiktaş’ın Alman futbolcusu Mario GomezOsmanlıspor karşısında takımının en önemli kozu olacak.

Siyah-beyazlı formayla son 7 lig maçının 5’inde gol kaydeden 30 yaşındaki oyuncu, başkent temsilcisi karşısında da rakip fileleri havalandırarak takımının mücadeleden galip ayrılmasına katkıda bulunmaya çalışacak.
Beşiktaş’ın ligdeki 34 golünün 11’ini kaydeden Mario Gomez, UEFA Avrupa Ligi’nde de 2 gol atmıştı.

Deplasmandaki tek puan kaybı Ankara’da

Beşiktaş, Süper Lig’de bu sezon deplasmandaki tek puan kaybını Ankara’da yaşadı.

Siyah-beyazlı ekip, ligin 5. haftasında konuk olduğu başkentin bir diğer temsilcisi Gençlerbirliği karşısında 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrılmıştı.
Sezonun geride kalan bölümünde 7 dış saha maçına çıkan ve aldığı 6 galibiyet, bir beraberlikle 19 puan toplayan Beşiktaş, ligin deplasmanda en iyi performans gösteren takımı konumunda bulunuyor.

Son 13 maçın 10’unu kazandı

Beşiktaş, Süper Lig’de yaptığı son 13 maçın 10’unu kazandı.

Ligin ilk 2 haftasında birer galibiyet ve yenilgi alan siyah-beyazlı ekip, daha sonra yaptığı 13 karşılaşmanın 10’unda sahadan galibiyetle ayrıldı. Beşiktaş, diğer mücadelelerde ise 2 beraberlik ve bir yenilgi aldı.
Beşiktaş, ligdeki son 5 maçının 4’ünü kazanırken, bu bölümde sadece iç sahada Akhisar Belediyespor’a 2-0’lık skorla kaybetti.

Beck ceza sınırında

Beşiktaşlı futbolcu Andreas Beck, Osmanlıspor karşılaşması öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor.
Alman futbolcu, başkent deplasmanında sarı kart görmesi durumunda, ilk yarının son haftasında Torku Konyaspor ile İstanbul’da yapılacak maçta forma giyemeyecek.

Beşiktaş ile Osmanlıspor, Süper Lig’de yarın 13. kez karşılaşacak.

Siyah-beyazlılar, eski adı Ankaraspor ile geçmişte ligde 12 kez karşı karşıya geldi. Beşiktaş, geride kalan maçlardan 2’si hükmen olmak üzere 7’sini kazandı, başkent ekibi 3 kez galip geldi, 2 müsabaka ise berabere bitti.
Geride kalan maçlarda Beşiktaş’ın, 6’sı hükmen galibiyetlerden doğan 25 golüne, Ankara temsilcisi 14 golle yanıt verdi.

İki takım Süper Lig’de en son 2008-2009 sezonunda karşılaştı. İstanbul’da 3-1 başkent ekibi, Ankara’da 4-1 Beşiktaş kazandı.

Taraflar arasında 2009-2010 sezonunda oynanması gereken karşılaşmalar, Türkiye Futbol Federasyonu’nun o zamanki adıyla Ankaraspor’un lisansını iptal etmesiyle 3-0 Beşiktaş lehine tescil edilmişti.

Ankara’daki maçlar

Beşiktaş ile Osmanlıspor arasında Ankara’da yapılan 6 lig maçından, birini başkent ekibi, biri hükmen olmak üzere 3’ünü Beşiktaş kazandı, 2 müsabaka da berabere sonuçlandı.
Başkentte Osmanlıspor’un 5 golüne, Beşiktaş, 3’ü hükmen galibiyetten olmak üzere 11 golle yanıt verdi.

Maçlar

Beşiktaş ile eski adları Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ve Ankaraspor olan Osmanlıspor arasında Süper Lig’de yapılan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
Sezon Maç Sonuç
2004-2005 Beşiktaş-Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor 2 - 3
Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor-Beşiktaş 2 - 4
2005-2006 Ankaraspor-Beşiktaş 2 - 0
Beşiktaş-Ankaraspor 3 - 0
2006-2007 Ankaraspor-Beşiktaş 0 - 0
Beşiktaş-Ankaraspor 2 - 1
2007-2008 Ankaraspor-Beşiktaş 0 - 0
Beşiktaş-Ankaraspor 3 - 2
2008-2009 Beşiktaş-Ankaraspor 1 - 3
Ankaraspor-Beşiktaş 1 - 4
2009-2010 Ankaraspor-Beşiktaş (Hükmen) 0 - 3
Beşiktaş-Ankaraspor (Hükmen) 3 - 0

Spor Toto Süper Lig’de 16. haftanın kapanış maçında Osmanlıspor, yarın lider Beşiktaş’ı konuk edecek.

Osmanlı Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak karşılaşmayı hakem Alper Ulusoy yönetecek.

Geçen hafta Bursaspor’u deplasmanda 4-0 yenerek moral bulan mor-sarılı takım, çıkışını Beşiktaş karşısında da sürdürmeye çalışacak.

Ligde 18 puanla 12. sırada yer alan Osmanlıspor, sezona şampiyonluk parolasıyla giren Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe maçlarında iyi bir görüntü çizmişti. Sezonun ikinci haftasında Galatasaray’ı deplasmanda 2-1 yenen Süper Lig’in yeni ekibi, 10 kişi kaldığı maçta da Trabzonspor’u 3-1 mağlup etmeyi başardı. Mor-sarılılar, başa baş bir mücadele sergilemesine rağmen sahasında Fenerbahçe’ye ise 1-0 yenildi.
Osmanlıspor’da sakatlıkları bulunan Artur Moraes, Lukasz Szukala ve Avdija Vrsajevic ile kırmızı kart cezalısı Serdar Deliktaş, Beşiktaş’a karşı forma giyemeyecek.

İç sahada 4 puan topladı

Başkent temsilcisi, iç saha performansları dikkate alındığında 4 puanla son sırada bulunuyor.

Osmanlı Stadı’nda oynadığı 7 maçın 5’ini kaybeden mor-sarılılar, evinde sadece birer galibiyet ile beraberlik alabildi.

Sezonun ilk haftasında Kayserispor ile 1-1 berabere kalan Osmanlıspor, iç sahadaki tek üç puanını 6. haftada 3-1’lik skorla Trabzonspor karşısında elde etti.

Başkent ekibi, sahasında Torku Konyaspor’a 2-1, Medipol Başakşehir’e 3-0, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa’ya 1-0 mağlup oldu.

Kötü iç saha performansının aksine deplasmanda hanesine 14 puan yazdıranOsmanlıspor, hızlı hücumlardan bulduğu gollerle dikkati çekiyor.

Geniş alanı iyi kullanan Gabriel Torje, Badou Ndiaye ve Aminu Umar gibi futbolculara sahip Osmanlıspor, 19 puan toplayan Beşiktaş’ın ardından deplasmanda Fenerbahçe’yle, en iyi performans gösteren takım konumunda.

Takımın en skoreri Ndiaye

Osmanlıspor, geride kalan 15 maçta rakip fileleri 20 kez havalandırırken, kalesinde 16 gol gördü.

Gollerin 8’inde imzası bulunan Senagalli oyuncu Ndiaye, takımın en skorer ismi durumunda. Ndiaye’yi 3 golle Serdar Deliktaş izlerken, Erdal Kılıçaslan ve Torje de ikişer golle takımlarına katkı sağladı.
Başkent ekibinde en çok asisti ise Rumen milli futbolcu Torje yaptı. Torje, verdiği 4 gol pasıyla bu alanda takım arkadaşlarını geride bıraktı. 26 yaşındaki orta saha oyuncusunu, 3 asistle Musa Çağıran takip ediyor.
Editör: TE Bilişim