Toplam 50 bin dolar ödüllü TEB Ankara Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda ana tablo mücadelesinin ilk günü geride kaldı.

Ankara Tenis Kulübü’nün ev sahipliği yaptığı toplam 50 bin dolar ödüllü TEB Ankara Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası’nda elemeleri aşan sporcular belli olurken, tekler ana tablo mücadelesinde ilk gün sona erdi. Elemelerin son turundaki maçlarını kazanan Ganna Poznikhirenko, Oana Georgeta Simion, Michaela Honcova ve Maria Marfutina adlarını ana tabloya yazdırdı.

Ana tablo heyecanının açılış gününde teklerde üç maç yapılırken, korta çıkan Türk sporcular Müge Topsel ve Selin Övünç, rakiplerine yenilerek turnuvaya veda etti. 18 yaşındaki Topsel, eski dünya 19 numarası tecrübeli İspanyol Maria Jose Martinez Sanchez’e 6-2, 6-0; 2001 doğumlu Övünç ise klasmanın 184. basamağındaki Hollandalı Cindy Burger’e 6-2, 6-2’lik setlerle mağlup oldu.

Günün diğer tekler maçında geçen yılın finalisti Özbek Akgul Amanmuradova’yı büyük çekişmeye sahne olan bir mücadelenin ardından 3-6, 6-4, 7-6 ile deviren Hollandalı Lesley Kerkhove son 16’ya kaldı. Bu sonuçların ardından netlik kazanan ilk ikinci tur eşleşmesi, Martinez Sanchez ile Kerkhove arasında oluştu.

ÇİFTLERDE İKİ ÇEYREK FİNAL

Zorlu organizasyonun çiftler kategorisinde Sırp Aleksandra Krunic ile ortaklık kuran Çağla Büyükakçay ve Melis Sezer/Ayla Aksu ikilisi, çeyrek finale yükselmeyi başardı. Ankara’da 1 numaralı seribaşı ekip olarak boy gösteren Büyükakçay/Krunic, genç raketler İnci Öğüt ve Deniz Paykoç’u 6-0, 6-1’le geçerken; Aksu/Sezer de Rumen çift Dinu/Buzarnescu önünde 6-2, 6-4’le güldü.

Berfu Cengiz ile Slovak partneri Michaela Honcova, Martinez Sanchez/Melnikova’ya 6-3, 6-3; Selin Övünç/Müge Topsel ise Marfutina/Vikhlyantseva’ya 6-1, 6-4’lük skorla boyun eğerek çiftlerde çeyrek final biletini alamadı.

Bu yıl beşincisi gerçekleşen TEB Ankara Cup’ta yarın Çağla Büyükakçay, İpek Soylu, Başak Eraydın, Ayla Aksu, Berfu Cengiz ve İnci Öğüt, teklerdeki birinci tur maçlarını oynayacak.
Kaynak: cha