Samsung Galaxy S7'nin özellikleri ile ilgili yeni sızıntılar geldi. Samsung'un yeni modeli olan Galaxy S7 hakkında ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Türkiye'de de merakla beklenen cihazlar arasında yer alan Galaxy S7'nin en dikkat çeken özelliğinden biri de basınçlı ekran oldu. Peki Galaxy S7 fiyatı ne kadar olacak? Galaxy S7'nin yeni özellikleri hakkında açıklamaları ve en son gelişmeleri haberimizden görebilirsiniz. İşte dış kaynaklardan gelen son sızıntılar.


  WSJ'den Galaxy S7'ye yönelik sızıntı yağmuru!


  Güne bir Galaxy S7 haberi ile başlamıştık yine bir S7 ile bitiriyoruz. Yalnız bu defaki haberimiz hem daha detaylı hem de asıl önemlisi doğrudan WSJ'den gelme. Haliyle kredisini sorgulamaya dahi gerek yok desek yeri.

 
  Maddeler halinde aktaralım ki okuması kolay olsun:


  1) Basınca duyarlı ekran:


  Galaxy S7, Synaptics'in imzasını taşıyan ClearForce teknolojisi ile gelecek. Konuya ilişkin detayları aşağıdaki verdiğimizden tekrar etmeyelim. Özetle iPhone 6S'lerde yer verilen ekrana uyguladığımız parmak basıncımıza göre ek menüler oluşması olayı. Bu arada göreceğimiz gibi iPhone'daki 3D Touch'a kıyasla daha yüksek işlevsellik sunacağını not olarak düşelim.


  Android'lere doping: Basınca duyarlı ekran!


  Halihazırda basınca duyarlı bir akıllı telefon kullanmak istiyorsak tek çaremiz iPhone 6S/6S Plus modellerinden birini almaktan ya da Huawei'nin Force Touch destekli modeli Mate S'in çıkışını beklemekten geçiyor. Ama yakın gelecekte tablo değişecek...Şöyle ki Synaptics firmasının ClearForce ismini verdiği 'basınca duyarlı dokunmatik ekran kontrolörü' olarak tanımlayabileceğiz yeni teknolojisinin önümüzdeki yıl itibarı ile satışa sunulacak pek çok Android tabanlı tepe seviye modelde kendisine yer bulması bekleniyor. Synaptics'in resmi açıklamasına göre, ClearForce teknolojisi ile birlikte yeni yakınlaştırma ve uzaklaştırma yollarından, basınca bağlı biçimde zenginleştirilecek alt menülere ve ekran kaydırma hızının kademelendirilmesinden gelişmiş klavye kontrolüne kadar dokunmatik ekrana baskı derecemize göre pek çok yeni işlevi gerçekleştirebileceğiz. Amiral gemilere yönelik ClearPad 3700, ana akım modelleri hedef alan ClearPad 3600 ve dizüstü, tablet ve otomobil ekranları için de ClearPad 7800 serisi olmak üzere 3 alt grup altında gelecek olan yeni kontrolörleri birbirinden ayıran nokta ise tahmin edebileceğimiz gibi özelliklerindeki farklılaşma. Örneğin 3600 serisi çift parmak eylemleri, kullanıcı tanımlı el jestleri, geliştirilmiş yüz tanıma sistemi ve eldivenle rahat kullanım gibi temel özelliklerle sahip olacakken 3700 serisinde ise kardeşine ek olarak ekranın kenarından yapılacak hareketlere ve ekran kalemi desteğine de yer verilecek. Halihazırda ClearPad 3700 ile 7800 serilerinin hacimli üretimine başlanmış durumda. 3600 serisine de bu çeyrek içerisinde başlanacak. Cihazlarda yerini alması ise başta da belirttiğimiz gibi önümüzdeki yıl içerisinde gerçekleşecek.Konuya ilişkin detaylara buradan erişebilirsiniz, 3D Touch teknolojisine yönelik bilgilendirmeyi ise iPhone 6S incelememizde ayrıntılarıyla yapmıştık zaten.


  

  2) USB Type-C bağlantısı:


  Bu da daha yüksek Transfer hızı ve kısa şarj süresi demek. Ne kadar kısalacağı net değil ancak denilen o ki 30 dakikadan az süreli bir şarjda tam günü çıkartacak imişiz.


  3) MicroSD:

 
  Galaxy S7'de microSD yuvası olacağı belirtiliyor. Bununla birlikte Edge serisinde olmayacakmış. Açıkçası buraya mim düşmekte fayda var. Bize pek mantıklı gelmedi açıkçası.


4) Geliştirilmiş kamera:

 
    

  Bu konudaki tüm detayları da aşağıdaki haberimizde kaleme almıştık. Yeni bir şey de yok keza. 20MP, arttırılmış düşük ışık başarımı ve kamera çıkıntısında azalma olarak özetleyebiliriz.


  Tüm detaylarıyla Galaxy S7'nin kamerası


  Küresel kamera sensörü pazarının Sony'nin ertesinde 2. büyük üreticisi olan Samsung'un üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü yeni kamera sensörüne yönelik ilk resmi bilgilendirme geldi. Galaxy S7, S7 Edge ve Note 6 başta olmak üzere Samsung'un (ve diğer potansiyel müşterilerin) üst segment akıllı telefonlarında yer verilecek olan BRITECELL ismini taşıyan yeni sensörün odak noktasında isminden de anlaşıldığı üzere (bright>brite>parlak) mevcut sensörlerle kıyaslandığında daha gelişkin düşük ışık performansı ve buna paralel arttırılmış dinamik aralık bulunuyor. Nihai hedef daha yüksek çözünürlük değerlerine, daha küçük boyuta sahip kamera modülleri ile çıkabilmek. Tabii bu hedef sadece Samsung'un değil başta Sony, Omnivision veya Toshiba gibi pazarın önde gelen oyuncuları olmak üzere tüm sensör üreticilerinin ortak hayali. Sony, Toshiba'nın 'sensör bölümünü' satın alıyor!Bunun önündeki en önemli engel ise tahmin edeceğimiz gibi fiziksel kısıtlamalar. İşte Samsung'un bu bağlamda kafasındaki proje, geleneksel Bayer renk filtresinden (RGB >> Red/Green/Blue >> Kırmızı/Yeşil/Mavi) vazgeçerek, yeşil pikselleri beyazlarla değiştirmek. Yeşil pikseller ise ışık geçirmeyen bir filtreyle gizlenecek ki bu da doğal olarak sensörün daha çok ışık alacak oluşu demek. Hatırlarsak Motorola da benzer bir şeyi Moto X'te denemişti ama gerçi orada piksel dizilimi RGB(+W) (White>Beyaz) idi. Samsung'unki ise RBW (Red/Blue/White> Kırmızı/Mavi/Beyaz) olacak.20MP çözünürlüğe ve 1µm piksel büyüklüğüne sahip olacağı için halihazırdaki tepe seviye modellerde (Note 5, S6 vb.) yer verilen 16MP/1.12µm'lik mevcut kamera modüllerinden biraz daha küçük olacak yeni kamera yine küçülen piksel ebatı sayesinde düşük ışıkta da daha başarılı olacak. HDR'lerde olduğu gibi çoklu poz kullanımı esasına dayanacak Smart WDR (geniş dinamik aralık) özelliği sayesinde dinamik aralığın geliştirileceği sensörün öne çıkan bir diğer özelliği ise daha hızlı ve isabetli odaklanma için faz tanılı oto. odaklanma kullanılacak oluşu .Son olarak da, BRITECELL sensörle gelecek ilk modellerin Galaxy S7 nesli üyeleri ile Note 6 olacağının notunu bir kez daha düşelim. Samsung'un resmi bilgilendirmesine buradan erişebilirsiniz. Konuya ilişkin grafiğimiz ise aşağıda:


  5) Retina tarayıcı:


  

  Telefonumuzun güvenliğini göz taramasıyla sağlamak. Yani bakacağız açılacak vb. velhasıl bu maddeye de mim düşmekte fayda var. Açıkçası en azından bu nesilde hiç zannetmiyoruz.


  Çıkış tarihi:


  Son olarak da modelin 21 Şubat'ta tanıtılıp, Mart ayının ortasında da sevkiyatına başlanması beklendiğini anımsatalım. ABD ve Çin'e Snapdragon 820, bizim de arasında olduğumuz diğer tüm ülkelere ise Exynos 8890 ile gelecek.


  Samsung'un 21 Şubat'ta resmi tanıtımını gerçekleştirmesi beklenen yeni tepe seviyesi Galaxy S7 render çizimlerinin ertesinde bu kez doğrudan görüntülendi.


  Tabii görüntülendi derken henüz üretim aşamasında olduğundan kasasından bahsediyoruz. Gerçi zaten en önemli detay da burada gizli. Ekranıdır, şusudur busudur zaten yoruma kapalı standart şeyler.


  Bizim için en önemli görsel hemen altta yer verdiğimiz ilk fotoğraf. Gördüğümüz gibi bağlantı ayağında USB Type-C yuvası yer alıyor ki bu da Samsung'un yeni standarda Galaxy S7 ile birlikte geçiş yapacağını doğruluyor.


  Aşağıdaki fotoğraf da bize Samsung'un GS6 nesli ile birlikte geçtiği metal/cam tasarımı sürdüreceğini gösteriyor. İyi ki de böyle devam ediyor. Zevkler tartışılmaz tabii ama tamamen metal kasadansa bunu tercih ediyoruz.


  Tam emin olmamakla birlikte sanırız kenarlar biraz daha köşeli formda tasarlanmış bu defa. Hatırlarsak ana ekran tuşu da S6'dan farklı olarak bu kez elips değil de dikdörtgen biçiminde olacaktı. Haliyle bu ikisini birleştirdiğimizde daha sert bir görünümün hedeflendiğini söyleyebiliriz.


  Velhasıl bu kasa kuvvetle muhtemel kılıf üreticilerine gönderilecek numunelerden birisi olsa gerek. Haliyle nihai aşamada çok da kapsamlı bir değişiklik olacağını zannetmiyoruz.



  

  Galaxy S7: 'Genel hatlar' belli oldu


  

  Samsung'un yeni amiral nesli Galaxy S7'ye yönelik bilgiler giderek netlik kazanıyor. Şimdiye kadar yayımladığı isabetli sızıntılarıyla haklı bir şöhret elde eden OnLeaks'in son bombası Galaxy S7'nin render çizimleri oldu. Önce video gelsin ardından önemli kısımları aktaralım: Gördüğümüz kadarıyla S6 ile arasında bırakın devrimseli ciddi diyebileceğimiz bir değişiklik bile yok. Tamamıyla aynı tasarım çizgisi üzerine inşa edilen modellerde (yani S7 ile S7 Plus) dikkat çeken tasarımsal değişikliklerden birisi ana tuş formunun elipsten dikdörtgene dönüştürülmesiyken diğeri de SIM kart yuvasının üstten yana kaydırılması. Tabii kesin birşey demek güç ama bu yer değiştirmenin sebebi çiftli yuva olabilir. Ki bu da microSD'nin döneceği anlamına gelir. Yani iki yuvalı bir SIM kart mekanizması olacak ve yuvalardan birisine SIM diğerine ise micro SD takılacak. Ya da eğer S7 Dual gibi bir versiyon gelirse, çift SIM'le de kullanılabilecek. Dediğimiz gibi sadece fikir yürütüyoruz şu aşamada. Bunun haricinde tipik çizgiler sürüyor. Yani 2.5D formunda hafif eğimli ekran camı, cam arka yüzey vb. Bu arada ön kamerada merkezden kenara alınmış ki bu da pratikte çok da bir anlam ifade etmiyor bizim için. Arka kamerada ise (ki en büyük değişiklik burada bekleniyor) fiziksel anlamda bir değişim yok. Evet; görselleri de verelim tam olsun. Bu arada ailenin 21 Şubat'ta tanıtılmasının beklendiğini de bir kez daha hatırlatalım:


  Samsung Galaxy S7'nin özellikleri ile ilgili yeni sızıntılar geldi. Samsung'un yeni modeli olan Galaxy S7 hakkında ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Türkiye'de de merakla beklenen cihazlar arasında yer alan Galaxy S7'nin en dikkat çeken özelliğinden biri de basınçlı ekran oldu. Peki Galaxy S7 fiyatı ne kadar olacak? İşte son gelişmeler.

Editör: TE Bilişim