Yeni video player özelliğiyle birlikte! Yeni video playeri ile görücüye çıkmaya hazırlanan dev video sitesi Youtube'den MP3 nasıl indirilir haberimizde... Popüler video paylaşım sitesi YouTube, web video oynatıcısı değiştirmeye hazırlanıyor. Testleri süren yeni oynatıcı mobil YouTube uygulamasındaki tasarımdan esinleniyor.

Popüler video paylaşım sitesi YouTube, web sitesi üzerinde uzun zamandır kullandığı video oynatıcıyı değiştirmeye hazırlandığı iddia ediliyor. 9to5google sitesinin haberine göre yeni oynatıcının test aşaması başlamış durumda. Ekran görüntüleri ortaya çıkan yeni video oynatıcı, YouTube'un mobil uygulamalarındaki tarayıcıya benzerliği ile dikkat çekiyor. YouTube web sitesi üzerindeki yeni oynatıcının, mobildeki gibi şeffaf olacağı görünüyor. Mevcut oynatıcıda video oynatımı başladıktan birkaç saniye sonra kaybolan kontrol tuşları ve akış çubuğu yeni oynatıcıda daha hızlı bir şekilde ekrandan kalkacak. Otomatik oynatım, hız, video kalitesigibi kontrol butonları da makyajlanarak elden geçirilmiş duruyor.

Şimdi deneyin

Henüz yayınlanmamış yeni HTML5 oynatıcıya şimdiden ulaşmak ise mümkün. Arkaplanda gizli testleri devam eden oynatıyı birkaç basit adımda görüntüleyebilirsiniz. Bunun için Google Chrome tarayıcı kullanarak siteye erişmeniz ve YouTube'u İngilizce dil seçimi ile kullanıyor olmanız gerekiyor. Buradan indirebileceğiniz eklentiden sonra uzantının ayar butonuna tıklayarak VISITOR_INFO1_LIVE seçimini gerçekleştirerek yeni oynatıcıyı görebilirsiniz. 
Editör: TE Bilişim