Riyad Yasin, Husilerin ilerleyişinin durdurulması halinde, bombardımanın birkaç gün, hatta birkaç saat içinde sona erebileceğini kaydetti.

Hava saldırılarından kimsenin hoşnut olmadığını belirten Yasin, bununla birlikte Husiler üzerinde şok etkisi yapabilecek bir harekatta bulunmaları için komşu ülkelerden yardım istemek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Yemen'deki Husilere yönelik hava saldırıları dün gece de sürdü.

Başkent Sana'nın gece boyunca patlamalar ve uçaksavar ateşiyle sarsıldığı, en az 18 kişinin öldüğü, birçok kişinin de kenti terketmekte olduğu bildirildi.

Daha önce de 24 saati aşkın bir süredir devam eden hava saldırılarında aldırılarda en az 39 sivilin öldüğü yolunda haberler alınmış, isyancıların kontrolündeki Yemen Sağlık Bakanlığı yetkilileri ölenlerden 12'sinin Sana'nın kuzeyindeki askeri üssü hedef alan saldırıda can verdiğini duyurmuştu.

Saldırılarda başkent Sana'nın kuzeydoğusunda petrol üretilen Marib bölgesinin de vurulduğu bildiriliyor.

İngiliz Reuters ajansının haberine göre bölgede bulunan Safer petrol tesislerine sadece beş kilometre uzaklıktaki bir radar istasyonu da saldırılarda yıkıldı.

Suudi Arabistan, Yemen'deki isyancıların askeri gücüne ağır bir darbe indirene kadar operasyonun süreceğini açıklamıştı.

Editör: TE Bilişim