Alman Side gönüllüleri yılda 4 defa gözleme, Türk kahvesi, ayran ve çay içme buluşmasında bir araya geliyor.

Antalya Side Gönüllüler Platformu Başkanı Fuat Usanmaz, internet üzerinden tanıştığı Side'de tatil yapan Alman turistlerle bir araya gelerek Türk-Alman dostluğunu pekiştiriyor. Side gönüllüsü Alman turistler yılda 4 defa her yıl milyonlarca turistin tatil yaptığı ünlü turizm yerinde bir araya gelerek çay, Türk kahvesi içimi, gözleme ve ayran içerek hasret gideriyor.

Platform Başkanı Fuat Usanmaz, 10 yıl önce başlayan ülkeler arası dostluk köprüsünün 12 gönüllü ile sürdürdüklerini söyledi. Alman Side gönüllüleri ile yılda 4 defa restoranlarında bir araya geldiklerini belirten Usanmaz, "12 Side gönüllüsü Almanla her yıl 4 defa araya gelerek hasret gideriyoruz. Güzel bir dostluk oluştu. Side Alman turistler arasında dünyada en fazla tanınan turizm destinasyonu. Gönüllüler her yıl düzenli olarak Side'ye geliyor." dedi.

Side gönüllüsü Alman Maria Peters, Fuat-Eylem Usanmaz çiftinin Side'de oluşturduğu dostluk köprüsü ile 10 yıldır Türkiye'ye geldiklerini söyledi. Bölgeye tatile Alman Side gönüllülerinin her yıl belirledikleri takvim doğrultusunda Usanmaz çiftinin restoranında bir araya geldiklerinin altını çizen Peters, "Bu dostluğu uzun yıllar sürdürmek istiyoruz. Side gönüllüleri olarak 10 yıldır tatilimizi Side'de yapıyoruz. Yılda 4 defa tatile geliyoruz. Side'de kendimi Almanya Düsseoldorf'taki evimde gibi rahat hissediyorum." ifadesinde bulundu.
Kaynak: cha