Balıkesir'in merkez Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafoğlu, 18 Roman derneğinin yöneticileriyle biraraya geldi. Bu derneklerin federasyon kurması gerekitğini belirten Kafaoğlu, birlikten kuvvet doğacağını söyledi.

Başkan Kafaoğlu, AK Parti Balıkesirİl Başkanı Dinçer Orkan, Meclis Üyesi Cüneyt Barlin ve Başbakanlık Danışmanı Metin Özçeri'nin de katılımıyla Roman derneği yöneticileriyle görüştü. Sivil toplum kuruluşlarında çalışmanın kolay olmadığını belirten Kafaoğlu, "Bizi biz yapan değerlere sahip çıkmamız lazım. Kendi aramızda sevgiyi, saygıyı, muhabbeti arttırmamız lazım, sabırlı olmamız lazım. Sivil toplum örgütlerinde çalışmak fedakârlık, sabır, sadakat ve çalışmak ister. İlmek ilmek dokunur bu işler. Balıkesir ilinde 18 derneğiniz olmuş ve çok güzel ve iyi bir mesafe alınmış. Bunlar hep çalışarak oldu. Balıkesir'e federasyon yakışır. Derneklerin üst çatısı olmalı, federasyonun da Türkiye genelindeki konfederasyona bağlanması lazım. Güçlerin birleştirilmesi lazım." dedi.

Romanların sıkıntılarının istihdam ve eğitim olduğuna dikkat çeken Başbakanlık Danışmanı Özçeri ise, "Sağlıkta sorun kalmadı, tek sorun sağlıkta okuryazar eksikliği, o da devletin vatandaşına verdiği haklarla ilgili bilgi eksikliği. Roman vatandaşlarımızın işsizliğiyle ilgili köklü çözüm bulmalıyız. İş-Kur'a başvurmalıyız. Özel sektör ara eleman arıyor, bunu da İş-Kur vasıtasıyla yapıyor. Bu çerçevede Roman derneklerinin kurduğu federasyon İş-Kur ile işbirliği yapar, kurs açar ve istihdam noktasında katkı sağlar." ifadelerini kullandı.
Kaynak: cha