Manisa'nın Yunusemre İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan "Dünya Yakın Savunma Sporu" kurslarına anneler, çocuklarıyla birlikte katıldı. Türk sporu olan ve yedi yıldır yapılan bu dalda özellikle kadınların, kapkaç gibi vakalarda kendilerini, karşı tarafa zarar vermeden koruyabilmesi amaçlanıyor.

Kursa katılan anneler, kendilerini ve çocuklarını savunabilmek için geldiklerini söyledi. Genellikle çocukların katıldığı kursta lise öğrencileri İrem Kibar ve Betül Yılmaz ise Muradiye’den geniyor. 15 yıldır judo ile ilgilenen Dünya Yakın Savunma Sporu Manisa İl Temsilcisi Nurşen Aydın, kursla ilgili verdiği bilgide, “Dünya yakın savunma sporu, Türkiye’de yeni bir spor. Yedi yıldır yapılıyor. Federasyon Başkanımız Sayın İbrahim Aktürk, kurucuları Tayfun Yavruoğlu ve Oğuzhan Aktürk’tür. Bu spor, bir Türk sporudur. Bayanların, çocukların kendilerini koruma amaçlı, karşı tarafa zarar vermeden kendini korumayı amaçlayan bir spor dalı. İsrail’in yapmış olduğu bir sporun değişik bir versiyonu. Altyapısı tamamen Türk hocalarımıza ait. Almanya’dan gelmiş hocalarımız. Bu spor bayanların, kapkaç gibi saldırı olaylarında kendilerini koruma amaçlı. Bu spor, Sağlık Bakanlığı tarafından onay verildiği takdirde özel güvenlikte ders olarak verilecek. İleriye dönük güzel bir spor. Bütün bayanlarımızı bekliyoruz.” dedi.

Kursiyerlerden Nurşen Gül ise, “Ev hanımıyım. İki oğlum da judoya geliyor; biri 9, diğeri 5 yaşında. Tamamen onların motivasyonlarını arttırmak, sağlıklı yaşamalarını sağlamak için geliyoruz spora. Yakın savunma sporuna ben de katılıyorum, Nurşen Hocam'la birlikte çalışıyoruz. Yaklaşık bir aydır kursa geliyoruz. Dışarıdaki bazı kötü insanlardan kendimizi koruma amaçlı, hayata daha pozitif bakmak amaçlı bu sporu yapıyoruz.” diye konuştu.

KIZIYLA BİRLİKTE KATILIYOR

Kızı Bengüsu ile birlikte kursa katılan Zuhal Südütemiz de, “Yakın savunma sporuna başladım. Daha önce oğlum tekvando yapmıştı, kızımı da judoya yönlendirdim. Sporu seviyorum. Kendimi savunma amaçlı bu spora katıldım ve destekliyorum, kendimi ve hocamı. Hocamla beraber çalışıyoruz. Kursa kızımla beraber katılıyorum.” dedi.
Kaynak: cha