Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, soğuk havaların başlamasıyla birlikte, özellikle buzlanma ve don olaylarının sık yaşandığı Adana’nın kırsal kesimlerindeki abonelerinin su sayaçlarını korumaları konusunda uyardı.

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, havaların soğumasıyla beraber su sayaçlarının zarar görmemesi konusunda özellikle kırsal olmak üzere Adanalıları daha titiz davranmaya çağırdı.

Genel Müdür Pekar, düşen sıcaklığın su sayaçlarının donarak hasar görmesine neden olacağını belirterek, donan sayaçlara sıcak su veya ateşle müdahale edilmemesi gerektiğini bu durumda sayaçların bir daha kullanılamaz hale geldiğine vurguladı.

Pekar, özellikle kış aylarında buzlanma ve don olaylarının daha sık yaşandığı Pozantı, Karaisalı, Aladağ, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli’de abonelerin daha dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Su sayaçlarının bulunduğu yerin hava cereyanına karşı korunması amacıyla açık bölümlerin kapatılmasını, kırık camların yenilenmesini öneren Rahmi Pekar: “Sayaçlar ve açıkta kalan su boruları cam yünü, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır. Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgar almayacak şekilde düzenlenmelidir. Su sayacının donması halinde ise patlayan sayaçtan akan sudan dolayı diğer sayaçların donmasına engel olabilmek için vananın kapatılarak suyun kesilmesi gerekir.” dedi.

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, abonelerin, sayacın donması, patlaması veya su akması durumunda derhal vanayı kapatarak; ASKİ Genel Müdürlüğü’nün 185 veya 444 27 54 numaralı telefonuna başvurduklarında sorunlarının kısa sürede çözüleceğini belirtti.
Kaynak: cha