Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, üyelerinin ihracata teşvik etmek amacıyla uygulanan Meslek Komiteleri Destek Programı çerçevesinde, özellikle tekstil-konfeksiyon ve makine sektörlerinde önemli aşamalar kaydedildiğini söyledi. Menevşe, “Bugüne kadar hiç ihracat yapmamış ya da girişimleri başarısız olmuş üyelerimiz, odamızın destekleriyle ihracat yapar hale geldi. Bütün sektörlerin tekstil-konfeksiyon ve makinecileri örnek alarak ihracata yoğunlaşıp, ihracatla büyümelerini, büyümekten korkmamalarını istiyoruz.” diye konuştu.

ATO Başkanı Atila Menevşe, belirli zaman aralıklarıyla yaptığı sektörel ziyaretlerini bu kez tekstil ve konfeksiyon üretimi yapan üyelerine gerçekleştirdi. ATO bünyesinde tekstil ve konfeksiyon alanında faaliyet gösteren 9, 10, 32 ve 33. Grup Meslek Komiteleri tarafından oluşturulan Adana Erkek Hazır Giyim Gurubu’nda yer alan BEMKO Tekstil, SDS, Lükspant Tekstil ve Karat Tekstil’i ziyaret etti. Firma temsilcileri Mehmet Koca, Sait Doğan, Erdal Etleç ve Erdem Şen, ATO’nun sağladığı desteklerle gidilen yurtdışı fuarlarda çok önemli deneyimler ve bağlantılar elde ettiklerini ve kısa süre içinde bu imkanları ihracata dönüştürdüklerini söyledi.

ATO Başkanı Menevşe de 2014 yılında Adana’nın ihracatını yükseltmeye dönük çalışmalara ağırlık verildiğini ve bu çalışmanın İhracat Hamlesi Projesi’ne dönüştürüldüğünü ifade etti. Başarıya ulaşmak için üç aşamalı bir eylem planı hazırladıkları kaydeden Menevşe, “Eylem planımızın birinci aşamasında firma yöneticilerine, ikinci aşamada da uygulayıcılara yönelik dış ticaret eğitimi verdik. Üçüncü aşamada ise 31 firmaya doğrudan dış ticaret danışmanlık desteği sağladık.” dedi.

Gerek ATO’nun destek ve yol göstericiliği, gerekse firmaların büyük özverileri sonucu tekstil ve konfeksiyon ürünleri ihracatında gelinen noktanın çok sevindirici olduğuna işaret eden Menevşe firma ziyaretlerine ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Adana Ticaret Odası’nın en önemli görevlerinden biri, üyelerinin üretimlerini en iyi pazarlarda değerlendirmelerine imkan sağlamaktır. Üyelerimizi ihracata yönlendirmek için 604 üyemize 727 bin liralık destek sağladık. Ayrıca 47 firmamıza da yine yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılımlarını teşvik etmek üzere 224 bin lira stant desteği sunduk. Tekstil ve konfeksiyon sektöründe ortaya çıkan tablo, yaptığımız işin ne denli doğru olduğunu net şekilde ortaya koymaya yetiyor. Hedefimiz, Adana Ticaret Odası olarak sunduğumuz bu destekleri imkanlarımız ölçeğinde tüm sektörlere yaymaktır. Üyelerimizden beklentimiz, ürün ve üretim kalitesiyle ihracatı hedefleyip, büyümekten korkmamalarıdır. Projemizden yararlanarak ihracata başlayan tekstil-konfeksiyon ve makine sektöründeki hareketliliğin en kısa zamanda diğer sektörlere de yansımasını diliyorum.”
Kaynak: cha