Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2015 Kasım ayı çalışma ve gıda denetimleriyle ilgili bir açıklama yaptı. Çalışmalar ve denetimler haricinde geçen ay, şikayet üzerine alınan 46 gıda numunesinden birisinin sağlıksız çıktığı ve idari para cezası uygulandığı belirtildi.

Aydın’da bin 689 gıda üretim, 13 bin 401 gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, “Kasım ayında gıda üretim yerlerine 262 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine ise bin 326 adet olmak üzere toplam bin 588 adet denetim gerçekleştirildi. Denetim izleme programı, yıllık denetim programı, zehirlenme ve şikayete istinaden il genelinde toplam 40 adet numune alındı. Kasım ayı içerisinde il genelinde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetimler ve alınan numuneler sonucu, mevzuata uygun olmayan işletmelere 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunu gereği yasal işlem uygulandı.” dedi.

Alo Gıda 174 hattına, geçen kasım ayı içerisinde gıda satış yerleriyle ilgili 32, toplu tüketim yerleriyle ilgili 16, gıda üretim yerleriyle ilgili 11 olmak üzere toplam 59 adet şikâyet geldiğini belirten Bircan, “Kurumumuza gelen şikayetlerle ilgili olarak, 46 adet işletmenin denetimi sonlandırıldı. Denetimler sonucu, bir adet toplu tüketim işyerine idari para cezası kararı uygulandı. Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’ne kaydedilmektedir. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetleri, 116 kişilik gıda kontrolör ekibi tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir.” şeklinde konuştu.
Kaynak: cha