Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Demiryolu altında yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarının çok önemli olduğunu belirterek, “Demiryolu altı olarak bilinen bu bölgede 2 bin metrekarelik yer toplayan bize gelsin. Biz, gerekeni yapmaya hazırız.” dedi

Dündar, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi İnşaat Sektör Kurulu toplantısına katıldı. Osmangazi’de 10 farklı bölgenin Kentsel Dönüşüm uygulama alanı olarak belirlendiğini ifade eden Başkan Dündar, yürütülen çalışmaların tamamlanarak uygulama aşamasına geçildiğini söyledi.

2 BİN METREKARE YER TOPLAYAN BİZE GELSİN

Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi ile birlikte, Demiryolu altı olarak bilinen bölgenin, en geç 5-10 yıl içerisinde çok ciddi bir gelişme göstereceğini ifade eden Mustafa Dündar, “Buradan sektör temsilcilerine sesleniyorum. Bu bölge, Bursa’nın en değerli bölgesi. Demiryolu altı olarak bilinen bu bölgede 2 bin metrekarelik yer toplayan bize gelsin. Biz, gerekeni yapmaya hazırız.” diye konuştu.

SIRADA KENT MEYDANI VAR

Soğanlı ile birlikte proje çalışmaları tamamlanan Demirkapı projesinin de kısa süre içerisinde start alacağını belirten Dündar, şöyle konuştu: “İkinci en büyük projemiz, belediyenin önünden AVM’ye kadar olan bölümü kapsayan, kente yepyeni bir vizyon kazandıracak Kent Meydanı projesi. 2016 yılı sonuna kadar bu kamulaştırma işlemlerini tamamlayıp projenin startını vermeyi planlıyoruz.”

Soğanlı ve Kent Meydanı projelerinin hayata geçirilmesi ile birlikte, Bursa’da Kentsel Dönüşüm hamlesinin de büyük bir hız kazanacağını ifade eden Dündar, şunları kaydetti: “Soğanlı ile birlikte Kanalboyu caddesini, iki bina arası 100 metre olacak şekilde yeniden düzenliyoruz. Böylece, Botanik Park, Kanalboyu, Merinos Parkı ve Kültürpark arasında, şehrin nefes alacağı yepyeni bir yeşil aks ortaya çıkmış olacak. Kent Meydanı projemizdeki asıl düşüncemizde, Almira Otel önünden itibaren yolu yer altına alarak, Santral Garaj ile Demiryolu altı tabir edilen bölgeyi yaya aksı ile birleştirmek. Bu iki proje bölgedeki dönüşümü tetikleyecektir.”
Kaynak: cha