Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Asım Baştuğ, Rus turizmindeki krizin kısa sürede çözülmesinin zor olduğunu söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Baştuğ, uçak krizi sonrası Rus turizminde hiç bir düzelmenin ve düzelme emaresinin görülmediğini belirtti. Baştuğ, "Rus turizmindeki sorunun kısa vadede çözülmesi zor gözüküyor. 2016 Rus turizmi açısından geçen yılı aratacağı benziyor. Rus turizmin önündeki engeller ancak siyasi iradelerle aşılabilecek bir durum." dedi.

Rusya ile oluşan krizin etkilerinin Antalya, Kemer, Kundu, Lara, Manavgat Kızılağaç Turizm Bölgesi, Belek ve Alanya bölgesinin 15 Şubat'tan sonda daha da ağır bir şekilde hissedeceğinin altını çizen Baştuğ, 2 ülke arasındaki krizin 1,5 ay içinde aşılması halinde sezon öncesi ancak turizmcilerin rahat bir nefes alabileceğini ifade etti.

Rusların Antalya dışında turizmde yeni rotalarının Mısır, Tunus, Fas, İspanya, Hindistan, Uzak Doğu ve Kırım olabileceğine dikkat çeken Baştuğ, İspanya'da fiyatları yüksek olduğu için gitme oranın en düşük seviyede bulunduğunun altını çizdi.

Kriz öncesi 100 Rus'tan 87'sinin hayalinin Antalya'da tatil yapma olduğunu dile getiren Baştuğ, "Bu kriz aşılması gerekiyor. Rusların Almanlar gibi bir tatil anlayışı yok. Ruslar daha milliyetçi bir anlayışa sahip. Kriz sonrası Rus turizminde yaprak kımıldamadı. Sorununda iki ülke yöneticilerinin siyasi beyanları olmadan çözüleceği gözükmüyor." ifadesini kullandı.
Kaynak: cha