Beyin felci tanısıyla dünyaya gelen Ankara Kardelen Gençlik Spor Kulübü Başkanı, Şair, Yazar ve Türkiye derecelerine sahip Sporcu Burcu Dere, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı ziyaret etti.

Paralimpik Boccia sporunun Başkent’te öncüsü olan Dere, 19-22 Kasım tarihleri arasında yapılan ve birçok ilden ağır engelli 200 sporcunun katıldığı Paralimpik Türkiye Boccıa Şampiyonası çiftlerde Türkiye 2’ncisi oldu. Antrenörsüz çalışan Dere, Türkiye’de henüz 5 yıldır yapılan bu spor dalının yaygınlaştırılması için Yaşar’dan destek istedi.

Bu spor dalının öncelikli olarak rehabilitasyon amaçlı yapıldığının altını çizen Kara, tüm ağır engelliler dahil olmak üzere, tek parmağını bile oynatabilen herkesin bu sporu yapabileceğini söyleyerek, engellileri Boccia yapmaya davet etti.

YENİMAHALLE’NİN YENİ SLOGANI DERE’DEN

Başkan Yaşar’a engellilere verdiği destekler için teşekkür eden Dere, kaleme aldığı ‘Şirin Kız Ankara’ isimli şiir kitabını da imzalayarak Yaşar’a hediye etti ve kitabında da yer verdiği kendi sloganı 'Biz dünyayı değil, dünya bizi tanısın' sloganının Yenimahalle’de kullanılmasını istedi.

Dere’yi çalışmalarından ve örnek duruşundan dolayı tebrik eden Yaşar da tüm taleplerin imkanlar dahilinde yerine getirileceğini müjdeledi. Yenimahalle Belediyesi olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını hatırlatan Başkan Yaşar, “Biz bölgemizde kaç engelli var, engel durumları neler tamamını tespit ettik. Buna göre de yapabileceklerimizi belirliyoruz. Engelliler adına en faydalı projelerle ilklere imza attık, yapmaya da devam edeceğiz. Sizlere faydalı olmak bana onur veriyor.” dedi.
Kaynak: cha