Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi arasında imzalanan, kentin çevre sorunlarının çözümüne yönelik işbirliği protokolü kapsamında 17 ilçede yapılacak ilçe çevre sorunları çalıştayları, Osmangazi’nin ardından Yıldırım da yapıldı.

Çalıştaylara ilçeyi temsil eden sivil toplum kuruluşları, muhtarlıklar ve kamu kurumlarının yanı sıra kentin öncelikli çevre sorunlarının çözümü noktasında kent ölçeğinde önemli role sahip olan kurumlar da katılım sağladı. Yaklaşık 50 kişinin katılım sağladığı çalıştaylar Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Nalan Fidan’ın Büyükşehir Belediyesinin çevre sorunlarının çözümü noktasında gerçekleştirdiği çalışmaları aktaran sunumu ile başladı. Sunumun ardından grup çalışmalarına geçilerek, katı atıktan su kirliğine, hava kirliliğinden görüntü kirliliğine kadar birçok konuyu irdeleyen soru formu üzerinden ilçenin çevre sorunlarıyla ilgili katılımcıların görüşleri alındı.

Her bir ilçede farklı tarihlerde gerçekleştirilecek çalıştayların sonuçları, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte Bursa kamuoyu ile paylaşılacak.
Kaynak: cha