Emeklilerin sosyalleşmesi ve kültürel faaliyetlere katılması için ikinci bahar merkezlerini hizmete açan Yenimahalle Belediyesi, emeklilere yönelik 'Japon Kırışıklık Tedavisi' söyleşisi düzenledi.

Yenimahalle Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri içerisinde bulunan İkinci Bahar Kültür ve Dayanışma Merkezi’nde emeklilere 'Japon Kırışıklık Tedavisi' ile ilgili söyleşi düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu seminerde kırışıklık tedavisi hakkında bilgi veren Fizyoterapist, Refleksolog Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa ve Fizyoterapist Hande Manav uygulamalı olarak da katılımcılara kırışıklıkları için yapılması gereken hareketler gösterdi.

MANUEL VE REFLEKS TERAPİ HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

Manuel Terapi ve Refleks Terapi olarak iki çeşit terapi türü olduğuna da dikkat çeken uzmanlar, terapilerin tek tek tedavi alanlarını da anlattı. Manuel Terapi’nin bel ve boyun fıtıkları, sporcularla ilgili yaralanmalar, ayak bileği, omurga, diz, kalça, omuz ve el problemlerinde kullanılabildiğini söyleyen Şenbursa, Refleks Terapi’nin ise Demans Alzheimer, Parkinson, MS, Öğrenme Güçlüğü, Yüz Felci, Beyin Felci, Otizm, Down Sendromu ve Migren hastalıklarında kullanıldığını söyledi.

BU BELİRTİLERE DİKKAT

Ayrıca kullandıkları tedavi türlerinin yan etkisinin olmadığını, iğnesiz, acısız ve kendi kendine uygulanabilir olduğunu da belirten fizyoterapistler, gözaltı torbalarının böbrek, göz kenarı kırışıklıklarının safra kesesi, alın çizgilerinin de kalp hastalığı belirtisi olabileceğini ve bu belirtilere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Katılımcılar söyleşi sonunda konuyla ilgili merak ettikleri soruları da uzmanlara sorarak bilgi aldı.

Kaynak: cha