Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin her ay gerçekleştirdiği profesyonel fotoğraf eğitimi bu ay Kapadokya'nın devamı olan Yeşilhisar'ın Soğanlı Mahallesi'nde yapıldı.

Programa katılan yaklaşık 200 fotoğrafçı Soğanlı'daki kayadan oyma kiliseler ile ev hanımlarının yaptığı meşhur Soğanlı bebeklerini çekti. Fotoğrafçılar Soğanlı'daki eğitim öncesi Güzelöz Mahallesi'nde geçen hafta defnedilen Şehit Polis Mehmet Güngördü'nün ailesini ziyaret ederek taziyede bulundu.

Profesyonel Fotoğraf Eğitimi ve Soğanlı Harabeleri Uygulama Gezisine katılan fotoğrafçıları Soğanlı'da Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdükadir Akdeniz karşıladı. Soğanlı hakkında bilgi veren ve Soğanlı'nın doğal ve arkeolojik sit alanı olduğunu dile getiren Akdeniz, geziye katılan fotoğrafçılara teşekkür etti. Uygulama gezisine sadece Kayseri'den değil Kayseri dışından fotoğrafçılar da büyük ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi ile SuretiAlem Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği tarafından düzenlenen eğitim ve uygulama gezisine katılan Ulusal Fotoğraf Amatörleri Derneği (UFAD) Başkanı Murat Ziya Öztürk, bu tür etkinliklerin fotoğraf sanatının gelişmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Kaynak: cha