Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Müzik Eğitim Çalışmaları’na katılan genç yetenekler, Yeni Yıl Konseri’nde izleyicilerin beğenisini kazandı.

Nilüferlileri sanatla buluşturmak için çalışan Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Müzik Eğitim Çalışmaları’na katılan genç yetenekler, Konak Kültürevi’nde Yeni Yıl Konseri verdi.

Müzik Eğitim Çalışmalarında eğitim alan gençler, klasik müzikten Türk halk müziğine kadar müziğin her dalında eserleri başarıyla seslendirdi. Deha Kaptan’ın seslendirdiği Mutluluk şarkısıyla başlayan konserde, genç yetenekler keman, gitar, piyano, yan flüt gibi çeşitli enstrümanlarla katılımcılara muhteşem bir konser verdi.

Farklı yaş gruplarındaki Nilüferli çocukların performanslarını sergilediği Yeni Yıl Konseri, katılımcılardan tam not aldı. Kemanıyla Bach’ın Chaconne adlı eserini seslendiren Kerem İnak’ın performansı dakikalarca alkışlandı. Genç yetenekler, Jingle Bells, Gülnihal, Türk Marşı ve Kütahya’nın Pınarları gibi sevilen çok sayıda eseri seslendirdi. Konser, Meriç Kocatürk, Ezgican Üçlertoprağı, Kerem İnak ve Elif Şerbetçi’nin seslendirdiği Bizet’in Carmen şarkısıyla son buldu.

Konserin sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Zekeriye Işık, Müzik Eğitim Çalışmaları Genel Koordinatörü Harun Fatih Güler’e çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Harun Fatih Güler de 2001 yılında başlayan Müzik Eğitim Çalışmaları’nın yalnız Nilüferliler’in değil, tüm Bursalıların müzik yaşamına katkı sunduğunu ifade etti.
Kaynak: cha