Hatay'ın Erzin ilçesinde gençleri sporu sevdirmek isteyen bir züccaciye esnafı, spor kulübü kurdu. Esnaf Erkan Erdem'in (38) kurduğu ve başkanlığını yaptığı Erzin Gökdere Gençlik ve Spor Kulübü’nün futbol takımı, Hatay ikinci amatör kümede mücadele edecek.

Başkanlığını esnaf Erkan Erdemin yaptığı spor kulübünün kurucu üyeleri ise Fatin Diker, Gökhan Ateş ve Salih Börklü’den oluşuyor. Yeşil beyaz renklere sahip kulüp, futbol ve hentbol branşlarında mücadele edecek.

Amaçlarının gençlere sporu sevdirerek ve onları alışabilecekleri kötü alışkanlıklardan korumak olduğunu belirten kulüp başkanı Erkan Erdem, ''Sağlıklı bir yaşam için spor oldukça önemli bir unsurdur. Vücut ne kadar çok hareket ederse o kadar sağlıklı ve dinç olmaktadır. Uzun yıllar aktif olarak spor yaptım. Yıllarca profesyonel olarak futbol oynadım. Şimdi de gençlere hizmet etmek istiyoruz. Bu amaçla kulübümüzü kurduk. Bize destek veren arkadaşlarımız ve büyüklerimiz var. Bu kulübün kurulmasında bize yardımcı olan herkes teşekkür ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Futbol takımının teknik direktörlüğünü yapan eski Erzin Belediyespor oyuncularından Ali Kemal Cevheroğlu da ''Takımımız Hatay İkinci Amatör Küme'de mücadele edecek. İlk maçımızı 29 Aralık tarihinde İcadiye Spor ile yapacağız.13 yaş grubunda da bir futbol takımımız var. Gençleri sporu ve futbolu sevdirmek için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Bu arada Erzin Kaymakamı Hasan Yamanı ziyaret eden kulüp yönetimi, kendisine üzerinde ismi yazılı takımın formasını hediye etti.

Kaynak: cha