İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 44,2 milyon liraya satın alınan 225 araç ve iş makinesi hizmete girdi. Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir’in Maliye’den aldığı payda Türkiye ikincisi olması konusuna değinerek, “İzmirli vergisini ödüyor kardeşim. Biz de o vergiden hesaba göre pay alıyoruz. Bu paranın fazla olmasını sağlayan, İzmirlinin verdiği vergidir. Kimse kimseye para bağışlamıyor.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, genişleyen sınırlarında ve şehir merkezinde görev yapması için 44,2 milyon liralık yatırımla filosuna 225 araç ve iş makinesi daha kattı. İş makinesi, otobüs, kamyonet, ambulans, temizlik araçları ve kıyılardaki ilçe belediyelerine verilecek 10 adet sahil kumu temizleme ve 10 adet traktörden oluşan son model araçlar, İnciraltı Kent Ormanı'nda düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene İzmir milletvekilleri Murat Bakan, Ali Yiğit ve Tacettin Bayır, Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Başkan Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Bedri Serter, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve diğer vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kocaoğlu, “Bugün hizmete aldığımız araçların toplam bedeli 44 milyon 250 bin lira. Devlet Malzeme Ofisi’ne bedelini yatırdığımız 59 adet iş makinemiz de önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Kıyı belediyelerimize ilk defa sahil kumu temizleme aracı ve onu çekecek traktör dağıtıyoruz. Aynı zamanda geçtiğimiz kış kar yağışının yoğun olduğu bölgelerimiz için kar küreme araçlarını hizmete alıyoruz. Bu araçlarımız da Kiraz, Beydağ, Dikili ve Bergama ilçelerinde ihtiyaca göre değerlendirilecek.” dedi.

HANGİ ARAÇLAR HİZMETE GİRDİ?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında toplam 522 adet iş makinesi ve araç aldı. Bu araçlar için 78 milyon 297 bin liralık yatırım yaptı. 522 araçtan 129’u ilçe belediyelerine dağıtıldı. Törende hizmete girenler arasında ise 30 adet cenaze aracı, 10 adet cenaze yıkama ve morg aracı, 6 adet frigofirik kamyon, 4 adet otobüs, 1 adet ambulans, 18 adet çekici, 4 adet taşıyıcı dorse, 10 adet çöp semitreyler, 1 adet ses sistemli mobil sahne karavanı, 7 adet su tankeri, 24 adet kamyon, 4 adet kar küreme ve tuz serici makine, 7 adet açık kasa kamyonet, 20 adet dönüşümü yapılan çöp semitreyler, 10 adet sahil kumu temizleme makinesi, 10 adet traktör, 3 dozer, 2 greyder, 2 toprak silindiri, 8 adet kazıcı-yükleyici, 4 adet mini kazıcı yükleyici, 2 adet paletli ekskavatör, 2 adet mini paletli ekskavatör, 4 adet forklift, 2 adet hava kompresörü, 1 adet örümcek tipi platform, 1 adet dal öğütme makinesi, 4 adet çeşitli üst yapılı kamyonlar, 1 adet yol çizgi makinesi, 10 adet akülü yol süpürme aracı ve 13 adet yol süpürme aracı bulunuyor.
Kaynak: cha