Kayseri Valisi Orhan Düzgün, mahalli idarelerde 456 projeye 2015 yılı yatırım bütçelerinde 667 milyon liralık ödeneğin ayrıldığını belirterek, “Aralık 2015 ayı sonu itibariyle 538 milyon liralık harcamanın gerçekleştirilerek, yüzde 81’lik bir gerçekleşme oranına ulaşıldı.” dedi.

İl Koordinasyon Kurulu'nun 2016 yılı birinci dönem toplantısı Vali Orhan Düzgün başkanlığında yapıldı. Kayseri'de gerçekleştirilen yatırımlarının ve sosyo-ekonomik gelişmelerin yerel ve bölgesel kalkınma perspektifiyle değerlendirildiği, bunlara ilişkin sorunların çözülmesinde ve sahip olunan potansiyelin değerlendirilmesinde kuruluşlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlanması amacıyla Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.

Vali Düzgün, 2015 yılında il genelinde mahalli idareler hariç eğitim, sağlık, ulaştırma, tarım, enerji, turizm ve diğer kamu hizmetleri sektörlerinde toplam 529 proje üzerinde çalışma gerçekleştirildiğini kaydetti. Bu projeler için öngörülen 773 milyon liralık ödenekten yaklaşık 757 milyon liranın harcanarak yüzde 98'lik bir gerçekleşme oranına ulaşıldığını ifade etti.

Vali Düzgün, mahalli idarelerde ise 456 projeye 2015 yılı yatırım bütçelerinde 667 milyon liralık ödeneğin ayrıldığını, aralık ayı sonu itibariyle 538 milyon liralık harcamanın gerçekleştirilerek, yüzde 81’lik bir gerçekleşme oranına ulaşıldığını vurguladı.
Kaynak: cha