Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren Özel Piri Reis Eğitim Kurumları ile Türk Kızılayı Marmaris Şubesi, "1 kan, 3 can eder" sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenledi. Öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin desteğiyle 111 ünite kan toplandı.

Piri Reis İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Ömer Doğan, kurumlarının düzenli olarak Kızılay'ın kampanyalarına destek verdiğini belirterek, "Bir ünite kanın insan hayatını kurtaracağını unutmamak lazım. Kan vermek, can vermektir. Her insan, bir gün bir ünite kana acil ihtiyaç duyabilir. Bu insan biz de olabiliriz. Biz bu kampanyayla öğretmen ve velilerimiz arasında bu güzel davranışın yaygın hale gelmesini, öğrencilerimizin de bunu örnek almasını arzu ettik." dedi.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Fethi Halepliler ise Piri Reis İlkokulu ve Ortaokulu birlikte her yıl kan bağışı etkinliği düzenlediklerini ifade ederek, "Katılımın her yıl rekor düzeyde olduğunu görüyoruz. Muğla genelinde rekor düzeyde olan katılımın sebebi okul idarecisinin, öğretmenlerin, öğrenci ve velilerin bu konuda çok bilinçli ve hassas olduklarından kaynaklanıyor. Bu hassasiyetlerinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kampanyaya destek veren veliler de bütün vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi.
Kaynak: cha