Karasu ve Kocaali ilçelerine hizmet verecek Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi yapım çalışmaları sürüyor. Projenin bitirilmesiyle kuzeyin içme suyu garanti altına alınacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, kısa bir süre önce Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin temelinin atıldığını belirterek çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi.

Yaklaşık 4 milyon TL’lik yatırımla Karasu ve Kocaali’nin içme suyu geleceğinin garanti altına alınacağını da belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, şu bilgileri verdi: “Kuzeyden güneye, doğudan batıya tüm ilçelerimizde altyapı yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Şehir genelinde devam eden çalışmalarımız kapsamında Karasu ve Kocaali için yeni bir içmesuyu arıtma tesisi inşa ediyoruz. İnşallah projemizin tamamlanması Karasulu ve Kocaalili hemşerilerimizin içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız.” dedi.

Projenin bölgede inşa edilmesi planlanan Çamdağı Barajı ile entegre olacağını da vurgulayan Keleş, sözlerini şöyle tamamladı: “Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi en ileri teknolojiye sahip olacak. İnşası süren tesislerde içmesuyuna en ileri arıtma işlemi uygulanacak. Tesislerimizi Çamdağı Barajı ile entegre de edeceğiz. İnşallah çalışmalarımızın tamamlanmasıyla kuzey bölgesinin içmesuyu güvence altına alınacak. Yaz aylarında yetersizlik, yağışlı havalarda bulanıklık yaşanmayacak.”
Kaynak: cha