Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen 1. Kademe Nilüfer Kupası’nda Türkiye Şampiyonu olan Ahmet Vefik Paşa Cihanspor Kulübü Kız 12 Yaş Oryantiring Takımı sporcuları, Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti.

Ahmet Vefik Paşa Cihanspor Kulübü Başkanı Hayri Seçkin, Kulüp Başkan Yardımcısı Ahmet Biçer ve Oryantiring Takımı Antrenörü Ahmet Türkmen ile Oryantiring Takımı sporcularını ağırlayan Dündar, sporcuları tek tek tebrik etti. Gençlerin spor yaparak yetişmesinin önemine vurgu yapan Dündar, şunları kaydetti: “Gerek Osmangazi Belediyespor’a gerekse de amatör spor kulüplerimize her zaman destek oluyoruz. Sporcularımızın, ulusal ve uluslar arası müsabakalarda başarılar elde etmesi de bizleri gururlandırıyor. Oryantirin, yön bulma ile ilgili bir spor. Harita okuma, pusula ile açı alma ve takip etmeyi sürekli kullanmak gerektiğinden, kişilerin bireysel ve sosyal özelliklerini geliştirmesine de katkı sağlıyor. Bu açıdan oryantiring, gençlerin okul hayatlarında da başarılı olmasını sağlayan bir spor dalı. Ben, Ahmet Vefik Paşa Cihanspor Kulübü Kız 12 Yaş Oryantiring Takımı sporcularımızı, elde ettikleri şampiyonluktan dolayı tebrik ederek, başarılarının devamını diliyorum.”

Ahmet Vefik Paşa Cihanspor Kulübü Başkanı Hayri Seçkin de, kulüp olarak en büyük hedeflerinin olimpiyatlara sporcular göndermek olduğunu söyledi.

Dündar, şampiyon oryantiringçilere çeşitli hediyeler verdi.
Kaynak: cha