Alman Öğretmenler Sendikası (GEW) Kuzey Ren Vestfalya (KRV) hükümetini uyardı. Öğretmenler arasındaki maaş farkının ortadan kaldırılması gerektiğini düşünen GEW bunun yapılmaması durumunda öğretmenlerin hükümet aleyhine dava açacaklarını duyurdu. Sendika olarak öğretmenleri destekleyeceğini ve bunu adeta bir dava dalgasına çevirecekleri ile tehdit etti. KRV'de 2009 yılından beri tüm okul çeşitlerindeki öğretmen adayları aynı süreli üniversite okuyorlar.

Özellikle mastır eğitim sistemine geçildikten sonra Berufskolleg, Gymnasium orta ve üst kesimleri ile Hauptschule, Realschule ve hatta ilkokul mezunları aynı uzunlukta üniversite okuyorlar. Bunun daha sonra iş hayatında ayrımcılığa dönüştüğünü ve büyük maaş farkı uygulandığını dillendiren sendika bunun giderilmesini istiyor. Eyalette Sekundarstufe II denilen Berufskolleg ile Gesamtschule ve Gymnasium 11, 12 ve 13 sınıfı öğretmenleri A13 maaş kategorisinde işe başlıyorlar. Bu ise aylık ek ödemeler hariç 3 bin 800 Euro brüt aylık maaş anlamına geliyor.

Sekundarstufe I denilen ilkokul, Realschule Hauptschule ve Gesamtschule onuncu sınıfa kadar ders veren öğretmenler ise A 12 tarifesi ile mesleğe başlıyorlar. Bunların ek ödemesiz aylık brüt maaşları ise 3 bin 300 Euro'ya denk geliyor. Sendika ise aradaki 500 Euro'yu adaletsiz bularak bunun düzeltilmesini istiyor. Eyalette A 12 tarifesi üzerinden çalışan öğretmen sayısının 40 bin olduğu ifade ediliyor. Hükümetin bunu kademeli olarak düzeltmesi durumunda bütçesine 20 Euro milyon ek gider getiriyor.
Kaynak: cha