Çankaya Belediyesi sahipsiz sokak hayvanları için yemeklerinizi topluyor. Kamu kurumlarının yanı sıra özel sektör ile de çalışmaya başlayan belediye çeşitli AVM’lerden ve restoranlarda çöpe gidecek yemekleri sokak hayvanlarına ulaştıracak.

Çankaya Belediyesi'nin sokak hayvanları için hayata geçirdiği 'Şanslı Projeler' her dönem yeni bir uygulama ile alanını genişletmeye devam ediyor. Belediye, 'Şanslı Projeler' içinde yer alan 'Senin Olanı İstemiyorum, Benim Olanı Paylaşmak İstiyorum' projesi kapsamında büyük kurum ve kuruluşların yemeklerini toplamaya başlıyor. Halen bir çok kamu kurumunun destek verdiği projenin alanları genişletilerek AVM’ler ve özel restorantlardaki atık yemekler de bundan sonra sokak hayvanları için toplanacak. Yemek toplanan kurum ve kuruluşların yemekhanelerinde, salonlarında masalara 'Atık yemeklerle Çankaya’daki sokak hayvanları beslenmektedir. Lütfen içlerine peçete ve kürdan atmayınız' yazılı uyarı levhaları konulacak.

Barınakta kalan sokak hayvanları kuru ve yaş mama ile besleyen Çankaya Belediyesi topladığı atık yemekleri de bölgede çeşitli mahallelerde oluşturulan besleme noktalarına dağıtacak. Özellikle kış koşulları nedeniyle sokak hayvanlarının yiyeceğe ulaşmakta güçlük çektiğini dile getiren belediye yetkilileri, bu konuyla ilgili herkesin duyarlı olmasını istedi.
Kaynak: cha