Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan 'Hep Birlikte Güvenle Projesi Satranç Turnuvası'nda birinciliği elde eden Mithatpaşa İlkokulu'na satranç sınıfı açıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından oluşturulan satranç sınıfının açılışını Osmaniye Valisi Kerem Al ve Türkiye Satranç Federasyon Başkanı Gülkız Tulay ile birlikte yaptı.
Satranç sınıfını gezen Vali Al, bir öğrenci ile satranç oynadı. Açılışta satranç tahtası şeklinde yapılmış pasta kesildi. Pastayı öğrencilerle birlikte kesen Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, açılan satranç sınıfının hayırlı olmasını ve nice şampiyonlar yetiştirmesini temenni etti. Okulun şampiyon takımı ile de satranç oynayan Vali Kerem Al tüm öğrencilere başarılar diledi.

Açılışa Vali Al’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Osmaniye Satranç İl Temsilcisi Bekir Pak katıldı. Okulun öğrencileri tarafından çiçekler ve zeybek gösterisiyle karşılanan Vali Kerem Al’a okulun izci ekibi tarafından Türk bayrağı ve izci fuları takdim edildi.
Kaynak: cha