Uşak merkeze bağlı Alanyurt, Dışkaya, Ortabağ ve Çatalbayır köylerini ziyaret eden Vali Ahmet Okur, vatandaşlarla sohbet ederek görüş
alışverişinde bulundu. İlk olarak Alanyurt'a giden Okur, Muhtar İbrahim Damburacı ve diğer köylüler tarafından karşılandı. Hizmetleri inceleyip varsa eksiklikleri yerinde görmek amacıyla bu gezileri yaptıklarını söyledi. Köy okulunu da ziyaret eden Okur, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

"E-Vakıf" projesinin en kısa sürede hayata geçirileceğini belirten Vali Okur, "Bu sistem, ihtiyaç sahibi ailelerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bizzat gelmeden başvuruda bulunmasına ve tüm işlemlerin elektronik ortamda takip edilebilmesine imkan sağlayacaktır. Bu sistemin faaliyete geçmesiyle vatandaşımız, ilçeye ya da ile gelmeden, bulunduğu yerden başvurusunu yapacak, sisteme giren bilgilere ulaşan personellerimiz, aldıkları bilgiler doğrultusunda başvuru sahiplerini ziyaret ederek durumlarını değerlendirecekler. Böylelikle mağduriyeti bulunan vatandaşımız başvurusunu kolaylıkla yapacak, şartları uygunsa ihtiyaçları en kısa sürede karşılanacaktır." dedi.

Daha sonra sırasıyla Dışkaya, Ortabağ ve Çatalbayır'ı ziyaret eden Uşak Valisi Okur, göreve başladığı günden itibaren yaptığı incelemelerde, köylerin temel ihtiyaçlarının önemli ölçüde temin edildiğini gördüğünü söyledi. Yol, su, kanalizasyon gibi ana hizmet alanlarında hiçbir köyde sıkıntıları olmadığını belirterek, "Devletimizin imkan ve hizmetlerini, en iyi şekilde köylerde yaşayan vatandaşımıza da yansıtmak istiyoruz. Köylerimizde ortaya çıkan eksikliklerin en kısa sürede giderilmesi ve yeni gelen taleplerin karşılanması hususunda gerekli hassasiyeti göstermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. Ahmet Okur, programında yer alan köylerde bazı yaşlıları da evlerinde ziyaret etti.
Kaynak: cha