S.S.Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan 1 Ocak 2016'ta başlayacak yeni nesil yazar kasa kullanılması zorunluluğunun 1 yıl ertelenmesini istedi.

Yelkovan yaptığı açıklamada, yeni nesil yazar kasa kullanılması zorunluluğunun 1 Ocak 2016 tarihinde başlayacağını hatırlattı. Kimlerin yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanma mecburiyeti kapsamına girdiği konusunda bilgiler veren Yelkovan "Satışı yapılan malları aynen veya işlendikten sonra satışını yapanlar dışındaki kimselere satan veya aynı kimselere hizmet veren birinci ve ikinci sınıf tüccarlar, mükellefler Vergi Usul Kanunu'na göre fatura vermek zorunda olmadıkları mal satışları veya hizmet ifalarının belgelendirilmesinde yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanmak mecburiyetindeler." dedi.

'1 YIL ERTELENSİN'

Türkiye’nin üst üste yaşadığı seçimlerin ekonomiyi etkilediğine işaret eden Yelkovan, şu ifadeleri kullandı: “Seçim nedeniyle Türkiye’de ekonomi uzun süre belirsizlik yaşadı. Seçimlerin tamamlanmış olmasına rağmen bu belirsizlik hala sürüyor. Rusya ile yaşanan uçak krizi ile başlayan ekonomik kriz de dalga dalga esnafı etkilemeye başladı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da terör olayları nedeniyle aylardır kepenk açamayan esnafımız da zor durumda. Bütün bu olaylar esnafımızın alım gücünü düşürmüştür. Yaşanan bütün bu olumsuzluklar göz önünde tutularak, yeni nesil yazar kasa kullanılması zorunluluğunun 1 yıl ertelenmesini istiyoruz."
Kaynak: cha